ROB STEVENS aka TJERK

Uit een interview van HUMO op 3/11/2005

Humo: Hoe ben je terechtgekomen bij de ‘Rambling Boys Of Pleasure’?

Tjerk: Dat is eigenlijk een zeer lang verhaal, maar ik zal het kort houden.
Nu bijna 17 jaar geleden gebeurde er het volgende:
Mijn neef Björn(nu reeds een jaar onze vaste fotograaf bij de R.B.O.P),zegt op een zekere woensdagnamiddag…... tussen de pannenkoeken en fristi’s door…… : Rob, jongen toch, leg die mecanostaafkes en die play(boy)mobil-mannekes nu maar aan de kant. Het is nu tijd voor het serieuze werk.
Daar had je het al: ‘Werk’ en ‘serieus zijn’…..2 dingen die mij toen al niet interesseerden!
Björn zei me: Vanaf vandaag ga ik gitaar spelen en jij gaat leren drummen. Pubers als we waren jamden we erop los.Hij op de gitaar van zijn pas opgericht groepje ‘Herbies Society’ of zoiets en ik op de drum van mijn andere neef Ad. Ik sloeg het ene rockritme na het andere en leerde snel bij. Er was blijkbaar een verborgen talent in me losgekomen.
Björn, ik blijf u eeuwig dankbaar!

Humo: Maar hoe ben je nu eigenlijk bij de ‘Rambling Boys Of Pleasure’ terechtgekomen?

Tjerk: Ah ja, ik ging het kort houden.
Wel je, op een gegeven moment heeft de toenmalige Thilaband de onterechte beslissing genomen om hun drummer(okapi) buiten te smijten.
Ne kei goeien drummer op straat zetten enkel en alleen omdat hij tijdens de repetities meer naar de opgehangen poster van P-magazine (badpakkenspecial met Veronique De Kock) zat te loeren dan naar zijn eigen cimbalen. Dat vond ik niet kunnen, maar ja.
Daardoor zag ik mijn kans om te solliciteren bij de Thilaband. Wij zijn nu 5 jaar later en drum nog steeds bij ons groepje. ‘The Rambling Boys Of Pleasure’.

Humo: Héhé

Tjerk: Ja,ja,ja!

Humo: Wie of wat drijft je? Wie is jouw grote voorbeeld?

Tjerk:
Dat is een zeer moeilijke vraag. Maar als ik moest kiezen, dan neem ik toch Lars Ullrich van Metallica als voorbeeld.
Die gast heeft een sex-appeal als geen ander en draait de vrouwen rond zijn vinger als of het een bord wulpse spaghetti is. Twee dingen waar ik dagelijks van droom.
Hij kan ook goed drummen.

Humo: Heeft de drummer van de ‘Rambling Boys Of Pleasure’ dan evenveel succes bij vrouwen als de bassist?

Tjerk:
Zeker. Laatst nog! Ons optreden was afgelopen en gooi traditioneel mijn drumsticks het publiek in. Twee meiden met wel een prikbaar uiterlijk sleurden, trokken en schreeuwden om toch maar een stick in hun macht te krijgen. De blonde kon helaas geen grip meer vinden op het met goddelijk zweet besmeurde drumstokje en moest opgeven. De brunette die nog vol overtuiging bleef verder trekken schrikt, valt en spiest zichzelf in het hart met mijn drumstick.
Toch romantisch hé?

Humo: ja, ieder zijn mening natuurlijk.
Humo: Om af te sluiten, wil je nog iets kwijt?

Tjerk: Zeker! Ik speel graag met mijn vrienden van de ‘Rambling Boys of Pleasure’.

Humo: Bedankt Tjerk….. of mogen we Rob zeggen.

Tjerk: Zeg maar gewoon Meneer!